Välj en sida
Lite om mig

om mig

Vem är jag idag?

Jag är Rebecca Carlgren, en kreativ och glad tjej, bor i centrala Göteborg. Jag har både högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet bakom mig. Dessutom är jag målinriktad, framåt, nyfiken och ambitiös. En väldigt bra kombination om jag får säga det själv. Jag har även viljan att hela tiden utvecklas och lära mig mer.

Vem var jag då?

Uppvuxen i Borås där jag bodde med min familj fram till 15-års ålder då vi flyttade till Varberg. Under min uppväxt, sedan jag var 3 år, har jag dansat på olika dansskolor. Jag har även tränat cheerleading under några år. Förutom dans har jag även tränat tennis, vart medlem i scouterna och ridit, men det sistnämnda var nog mest för att syrran hade häst.

Vad hände i Varberg? Hur blev jag den jag är idag?

I Varberg läste jag sista året i grundskolan och på gymnasiet läste jag Mediaprogrammet med inriktning mot fotografi, grafisk kommunikation och webbdesign. Det var även i Varberg blev jag insåg vad jag verkligen ville bli framöver. Jag lärde mig det mesta om min systemkamera och Photoshop. Inte nog med det, mitt nya media-jag lärde sig även att bygga hemsidor och min första webbdagbok (det vi idag kallar blogg) startade jag 2004.

Jag jobbade även mycket vid sidan av skolan, bland annat på jobbade jag på Varbergs Posten som skribent, fotograf och layoutare på deras ungdomssidor. Jag  instruerade aerobic på gym och skolor och producerade Varbergs Kommuns första klimatkalender år 2007. Jag hann under min gymnasietid även med att arbeta för den tidens största vimmelsida på webben. Där jobbade jag som vimmelfotograf på krogarna i Varberg och hade ansvar för att planera arbetet för fotograferna i Varberg.

2007 var året då jag tog studenten och kommande år läste jag några högskolekurser på distans samt jobbade på Vagabond International, på Vagabond fotade jag massvis med skor och var i himmelriket skoälskare som jag var.

Hur hamnade jag i de småländska skogarna?

Ett år efterstudenten, 2008, bestämde jag mig för att flytta hemifrån. Jag packade lådorna och det bar av till en den bästa lilla ettan i Jönköping. Vad skulle jag göra mitt i de småländska skogarna då? Jo, jag skulle läsa på högskolan där jag hittat en tvåårig utbildning vid namn Grafisk Design och Webbutveckling.

Under de två första åren var jag invald som layoutredaktör för Jönköping Studentkårs medlemstidning, KårsOrdet. Där ansvarade jag för att layouta tidningen efter den grafiska profil jag tidigare tagit fram, men jag fotograferade även till en del artiklar och andra saker för studentkåren.

Efter mina två första år på Tekniska Högskolan i Jönköping kände jag att jag inte riktigt var klar med studierna och bestämde mig för att läsa ett kandidat-påbyggnadsprogram. Programmet var inriktat på projektledning, kommunikation, ledarskap och organisation och berörde ämnen som konflikthantering, projekt-styrning och projektplanering. Mitt examensarbete som inriktades på förpackningsdesign genomföres på Systembolagets huvudkontor i Stockholm tillsammans med en klasskompis. Sommaren 2010 startade jag även mitt egna företag, livefoto.nu, företaget inriktar sig på fotografering av alla dess slag samt grafisk design.

Vad gör jag nu på västkusten igen?

I juni 2011 tog jag min kandidatexamen: Teknikens tillämpning med inriktning mot Grafisk Design och Webbutveckling. Det var även dags att damma av flyttlådorna och börja packa, nu för att bege sig mot Göteborg där jag tillsammans med min sambo skulle flytta in i en jättefin sekelskiftstvåa i Linnéstaden i centrala Göteborg.

Från hösten 2011  fram till i maj året efter arbetade jag heltid som grafisk formgivare på ett tryckeri utanför Göteborg. Jobbade även deltid på en bildbyrå för konsertfoton mellan september-11 och september-12. Sedan i början av juni 2013 har jag arbetat med mitt eget företag, livefoto.nu, då främst inom fotografering. Sedan augusti 2013 jobbar jag på säkerhetsföretaget SafeTeam där jag arbetar på marknadsavdelningen. Jag sköter all marknadsföring och kommunikation både internt och externt. Jag skriver texter till ett internt nyhetsbrev som går ut varje månad. Förutom både trycksaker, webb och nyhetsbrev (både digitalt och analogt) planerar jag även en del event så som kundfrukostar, mässor och kundluncher.

Vem är jag i framtiden?

Jag ser mig själv arbeta med kreativa uppgifter på ett stimulerande och inspirerande företag. Jag ser mig själv ta ansvar för olika projekt och möta många både kunder och kollegor. Jag jobbar då gärna med många projekt parallellt och gärna med många olika typer av uppgifter, med allt från kreativt skapande till strategiskt arbete. Jag hoppas arbeta med ett företag som ser vikten av grafiskt utseende och varumärkesbyggande både ”hårt” och ”mjukt”.

 

becca_liten 4 ar 2
I den här åldern började jag tillsammans med min
pappa göra tidningar och böcker.